Det finns mycket att tänka på när man vill bygga hus. Det är en spännande resa för att förverkliga dina drömmar men det är också viktigt att tänka praktiskt. Fundera på hur huset ska byggas, vem som ska bygga det och vem som tar ansvar för att det blir klart. Vilken väg fungerar bäst för dig kommer att bero på vilken typ av hus du vill bygga, hur mycket ansvar du vill ta själv, eventuella speciella krav du kan ha och din budget. 

Hos Darnells erbjuder vi totalentreprenad eller en delad entreprenad av både lösvirkeshus och färdigritade hus.  Om du inte är säker vilken väg som är bäst för dig hjälper vi dig gärna att ta reda på det - bara ring oss eller skicka ett mail!

Lösvirke eller byggsats?

Bygger du i lösvirke kan du bygga ett hus som är helt skräddarsydd för dig och din familjs behov och önskemål. Du kan arbeta med en egen arkitekt för att skapa ett hus som tar hänsyn till tomten och omgivningarna på ett sätt som inte är möjligt med ett färdigritat hus. Eftersom ett lösvirkeshus byggs på plats så ser du alla små steg komma till liv. Även om du hoppas att du har gjort alla rätt designalternativ från början, är det ofta så att när du ser huset på riktigt vill du göra några justeringar - någonting som oftast är lättare att göra när du bygger lösvirke.

Med ett färdigritat hus är alternativen för individuell design naturligtvis mer begränsade men det finns ett enormt utbud hos de olika hustillverkarna och det är alltid möjligt att göra några anpassningar och justeringar av de färdigritade husen. Ett färdigritat hus är i de flesta fall billigare men om storleken på huset blir större så kan ett lösvirkeshus vara det billigare alternativet (över 200m2 brukar det löna sig att bygga lösvirke). 

Total eller delad entreprenad?

 

Den mest populäraste entreprenadformen är nu totalentreprenad - där vi tar ansvaret och samordnar hela byggnadsprojektet. Detta är ofta det enklaste för en kund eftersom du slipper samordna och ta så många beslut under bygget. Vill du vara mer delaktig i byggprocessen kan du välja att ha delad entreprenad - där du övervakar bygget och plockar in andra samarbetspartners eller tar en del av arbetet på egen hand.   

VI ARBETAR PÅ DET SÄTT SOM PASSAR DIG

VAD FOLK SÄGER

JENNIFER T

Hantverkare var duktiga och professionella, och vi var verkligen imponerade av detaljnoggrannheten. 

FREDRIK W

Jag fick mycket bra service och resultatet blev utmärkt. 

LINDA H

Trevliga, kunniga och kommer med snygga, smarta och bra förslag på lösningar.

© 2024 by DARNELLS CONSTRUCTION AB

FÖLJ VÅRA SENASTE

PROJEKT PÅ INSTAGRAM

  • Black Instagram Icon

070 713 46 11